keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Hengellisen musiikin konsertti 22.3.2016


Jane Ilmola, kantele
Henna Hihnala, kantele

Kalajoen kansalaisopiston sekakuoro, johtajanaan Jane Ilmola











torstai 10. maaliskuuta 2016

Sana matkalle, KalajokiSeutu 10.3.2016


Tunne oma tilasi, anna arvo toisillekin

Suomessa on yli 1000 uskonnollista järjestöä. Jokainen on aikojen kuluessa vuorollaan yrittänyt selvittää toisille, että juuri hänen tulkintansa pyhistä kirjoituksista on se ainoa oikea.

Ei tutkita perusteita, vaan seurataan sokeasti profeettoja, niin oikeita kuin vääriäkin.

Silloin tällöin on hyvä tarkistaa, vieläkö perusta on sama kuin ennenkin. Aina ei tarvitse muuttaa mitään. Todellinen ekumenia on sitä, että vaikka toinen ihminen on eri mieltä, hyväksyn hänen mielipiteensä. 

 
Meillä on Suomessa voimassa uskonnonvapaus. Minun asiani ei ole päättää sitä, kuka saa taivasosuuden, kuka ei. Käsitykseni mukaan sen päättää yksin Jumala.

Olen kasvanut luterilaisessa perheessä, mutta saanut tutustua vuosien varrella hyvinkin perusteellisesti monenlaisiin suuntauksiin ja uskontoihin. Paavali kehottaa kirjeessään Timoteukselle pysymään siinä minkä hän on oppinut ja hyväksi havainnut. Minä pysyn siinä mitä olen oppinut, ja olen joka päivä kiitollinen siitä johdatuksesta, jota Jumala on suonut, vaikka se ei aina olekaan ollut minun mieleeni.

Työssäni näen, miten erilaisia eri kielien ja eri kansojen käsitykset samoista asioista voivatkaan olla. Ongelmia ei synny silloin, kun molemmat osapuolet hyväksyvät toistensa näkemykset. Eikä meillä kotona ole mitään ongelmaa huolimatta siitä, että olen naimisissa ortodoksin kanssa.

Pirjo Keronen